Clark lansează un nou order picker multifuncțional cu platformă de lucru Pentru utilizare universală în depozit și în exploatare zilnică

Duisburg, 10 martie 2020 – Clark Europe își extinde gama de produse în domeniul tehnologiei depozitelor prin introducerea unui nou order picker.

Cu COP1, expertul în stivuitoare a lansat un adevărat multi-talent: order picker nu este doar extrem de eficient pentru ridicarea mărfurilor, dar și  datorită platformei de lucru care poate fi ridicată își dovedește valoarea ca scară rulantă sau platformă de lucru. Comparativ cu o scară de rulare convențională, COP1 nu numai că economisește timp prin eliminarea necesității de a urca și cobori, dar riscul unui accident este, de asemenea, redus.

Indiferent dacă este folosit pentru preluarea comenzilor sau pentru efectuarea lucrărilor de reparații, întreținere sau curățare, Clark COP1 este ajutorul ideal care impresionează de fiecare dată datorită funcționării sale intuitive și sigure. Avantajul special al multi-talentului: mișcarea curentă a utilajului îi permite să se ridice și să fie condus simultan, ceea ce economisește timp și asigură o productivitate ridicată. Astfel, COP1 nu este doar ajutorul ideal în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, distribuția și în industria alimentară și a băuturilor, ci este, de asemenea, perfect pentru utilizare în birouri, hoteluri, muzee, spitale sau în construcții de târguri comerciale. Atunci când este utilizat în interiorul și pe podele plane, utilajul poate fi utilizat în siguranță și eficient pentru a umple rafturile, a efectua inventarierea, a decora încăperile, a monta indicatoare, a înlocui sursele de lumină sau a finaliza lucrările de curățare și reparații, printre multe alte lucruri.

Puterea personalizată datorită Lithium-Ion-Ready

Selectorul de comenzi multifuncțional are atât un motor de acționare cu 0,65 kW, cât și un motor de ridicare cu 2,2 kW.
Vine cu o baterie de 24 volți fără întreținere (120 Ah), care furnizează suficientă energie pentru o zi de lucru ca
echipament standard. Bateria poate fi reîncărcată cu un încărcător integrat la orice priză de 230 Volți.
Cablul de încărcare este integrat în vehicul. Dacă utilizarea necesită o disponibilitate mai mare,
COP1 poate fi echipat opțional din fabrică cu o baterie litiu-ion disponibilă cu 120 Ah, astfel încât timpul de pauză
poate fi ușor utilizat pentru încărcarea intermediară. Nici o versiune a bateriei nu necesită camere de încărcare sau
sisteme de ventilație, deoarece procesul de încărcare nu generează gaze.

Multi-talentul garantează o utilizare intuitivă și sigură

Raftul reglabil pe înălțime al COP1 are o capacitate de încărcare de 90 kg. Raftul inferior poate transporta încă 110 kg. Cu platforma de lucru, operatorul poate urca la o înălțime maximă de ridicare de 2.990 mm și poate atinge o înălțime de până la 5 m. Viteza maximă de conducere de 6 km este adaptată înălțimii de ridicare. Comutatoarele ușor de accesat permit o lucrare sigură și productivă atunci când conduceți în diagonală. Manevrabilitatea vehiculului merită o mențiune specială, deoarece COP1 se întoarce pe loc. Lățimea sa totală de numai 750 mm și raza de virare de doar 1.260 mm permit manevrarea vehiculului cu ușurință pe culoare înguste sau zone de lucru restrânse – chiar și ușile înguste de până la 80 cm nu sunt o problemă.

Caracteristicile standard de siguranță sunt un punct culminant suplimentar. Acestea variază de la bare de siguranță monitorizate electric și doi senzori optici de mână până la două comutatoare ale omului mort în puț. În plus, un senzor de înclinare și un senzor de siguranță sub platforma de lucru previn rănirea atunci când platforma este coborâtă. Asistentul flexibil pentru depozit poate fi pornit numai atunci când operatorul stă pe platforma de lucru și barele de siguranță au fost închise. Când platforma de lucru este ridicată, barele de siguranță sunt blocate automat. Senzorii de siguranță de sub platforma operatorului dezactivează funcțiile de conducere, coborâre și ridicare atunci când operatorul apasă capacul motorului de sub platforma de lucru. Senzorii optici asigură că operatorul ține ambele mâini pe comenzi în timp ce conduce și ridică și rămâne în conturul vehiculului în timp ce operează vehiculul. Comutatoarele mortului asigură că operatorul trebuie să stea ferm pe platformă. De îndată ce comutatorul mortului pierde contactul, funcțiile de conducere, coborâre și ridicare sunt dezactivate automat.

Butonul ergonomic de direcție asigură funcționarea intuitivă și precisă a vehiculului. Părțile mici pot fi depozitate în siguranță în compartimentele de depozitare standard. Două suporturi pentru pahare și un compartiment de depozitare a documentelor facilitează rutina zilnică de lucru a operatorului. Pentru lucrul în zone de lucru slab iluminate sau ca avertisment pentru traficul care se apropie, vehiculul este echipat cu o lumină LED integrată în cadrul vehiculului din față. Și nu în ultimul rând, Clark completează caracteristicile de siguranță ale COP1 cu coborârea hidraulică de urgență și oprirea de urgență, care poate fi acționată din exterior.

Construit solid și funcțional

Când COP1 a fost construit, o importanță mare a fost acordată unei construcții solide. Cadrul robust din oțel protejează vehiculul nu numai de avarii, ci asigură, de asemenea, un stil de conducere stabil și un punct de sprijin ferm datorită suportului în cinci puncte, asigurat de o combinație de angrenaje de antrenare, două role de sprijin și două margini de sprijin. Catargul de ridicare, care este, de asemenea, proiectat într-un mod extrem de solid, se dovedește inventiv.