Stivuitorul ”din 1917 până în 2017 – CLARK sărbătorește 100 de ani în industria stivuitorului

Un secol de istorie

Istoric stivuitor: privind înapoi la anul 1917

Sarcinile practice au nevoie de soluții practice. Abilitatea de a dezvolta soluții inovatoare este tema obișnuită care parcurge istoria de 100 de ani a CLARK în manipularea materialelor, poveste care a început în fabrica lui Eugene Bradley Clark din Buchanan, Michigan, SUA. Inginerul mecanic și antreprenorul a fabricat burghie pentru industria feroviară și jante din oțel și osii pentru mașini. El a căutat un răspuns la întrebarea de eficiență a modului de a muta materialele de la A la B mai rapid și mai ieftin, fără a fi nevoie de putere musculară. Mai exact, el a dorit să transporte nisip și încărcături grele de piese turnate în jurul fabricii. O echipă de angajați CLARK a construit un camion cu platformă cu trei roți, cu o cutie de marfă pentru transportul de încărcături de până la două tone. A fost un vehicul ciudat – direcția a fost inversată și nu au existat frâne – dar „Tructractor”, așa cum a fost numit, și-a îndeplinit perfect scopul. A fost urmat de primul stivuitor pe benzină, Truclift, în 1920, înainte ca CLARK să lanseze primul stivuitor cu lift hidraulic, Tructier, în 1928.

 

 

 

CLARK este sinonim cu stivuitor

Eficiența de acționare a devenit un obiectiv major în 1942, când CLARK a construit Carloader, primul stivuitor cu putere electrică capabil să lucreze într-un schimb de lucru complet. În 1943, compania a fost primul producător de stivuitoare de vanzare din industrie care a atașat autocolante de avertizare și siguranță vehiculelor sale. Până atunci, compania devenise atât de cunoscută încât numele CLARK devenise sinonim cu stivuitoarele și domina piața utilajelor industriale în anii 1950 și 1960. Cu toate acestea, nu a existat o încetinire a ritmului inovației. În 1952, CLARK și-a extins portofoliul pentru a include programe de formare a șoferilor, care nu fuseseră oferite până acum. Un alt progres major în tehnologie a venit în 1956, când CLARK a dezvoltat primul cuib în poziție verticală cu grinzi. Acest design inovator a îmbunătățit semnificativ stabilitatea montantului. În 1967 s-au înregistrat două succese majore, când liderul industriei CLARK a introdus prima protecție aeriană ca standard la toate stivuitoarele. De asemenea, compania a dezvoltat și comercializat TW – primul stivuitor electric cu trei roți foarte manevrabil. În 1976, CLARK și-a produs 500.000 de stivuitoare – ajungând la un milion în 1997.

CLARK ÎN VIITOR

În curs crescator în 2017

„Din cele peste 1,3 milioane de stivuitoare CLARK produse din 1917, o jumătate bună este încă în uz. Acest lucru subliniază pretenția noastră de a oferi nu numai cea mai bună valoare pentru bani, ci și cele mai robuste stivuitoare de pe piață ”, a declarat Stefan Budweit, director de vânzări la CLARK Europe GmbH. Principiul „construit pentru a dura” își dovedește încă valoarea până în prezent, ceea ce înseamnă că CLARK Material Handling Company rămâne unul dintre primii zece producători de stivuitoare din lume. CLARK a fost achiziționată de compania-mamă Young An din Coreea de Sud în 2003, iar rețeaua sa globală de distribuție este acum formată din peste 550 de dealeri din peste 100 de țări de pe toate continentele. Activitățile operaționale ale CLARK sunt gestionate la patru sedii din întreaga lume. Cu aproximativ 180 de dealeri, CLARK Europe GmbH deservește teritoriul de vânzări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Gama extinsă pentru a include echipamente de depozitare

„Istoria companiei CLARK reflectă dezvoltarea continuă cu succes a stivuitorului și adaptarea acestuia la cerințele diferitelor industrii și piețe”, a spus Rolf Eiten, CEO CLARK Europe GmbH, referindu-se la diversele serii de stivuitoare cu capacități de 1,3 până la 8 tone în gamă de produse. „Extinderea gamei de produse CLARK pentru a include transpalete electrice cu ridicare redusă, stivuitoare electrice, stackere, reach truck și tractoare electrice cu remorcare este, de asemenea, în conformitate cu obiectivul nostru de anticipare a tendințelor și satisfacerea nevoilor pieței – atât pentru clienții finali, cât și pentru dealeri. ” De exemplu, gama CLARK Compact pentru piața de volum, lansată în toamna anului 2015, a fost extrem de bine primită. Noua generație CLARK include stivuitoare electrice cu o capacitate de încărcare de 1,0 până la 2,0 tone și transpalete electrice cu ridicare redusă cu o capacitate de încărcare de 1,5 până la 2,0 tone, cu sau fără platformă și cu viteze maxime de deplasare de până la 12 km / h . Rolf Eiten: „Ne propunem să adăugăm alte mașini atent selecționate la gama noastră de echipamente pentru depozite.”

 

 

 

Vehicule noi – satisfacție ridicată a clienților

Noile reach truck uri CLARK SRX14 și SRX16 (48 de volți) avand capacități de încărcare de 1,4 până la 1,6 tone și înălțimi de ridicare de până la 10,5 metri își fac și ele un nume. „Au devenit foarte bine stabiliți pe piață și răspunsul a fost extrem de pozitiv”, a spus Rolf Eiten, la un an după lansare. „Strategia noastră de a dezvolta sistematic echipamente noi și de a optimiza și extinde selectiv grupurile de produse existente arată că avem degetul ferm pe pulsul pieței. Noua serie de stivuitoare CLARK GTS20-33 D / L demonstrează, de asemenea, acest lucru. ” CLARK dezvoltă în prezent noi stivuitoare cu motor cu combustie cu o capacitate de 2,0 până la 3,5 tone, care sunt, de asemenea, destinate pieței volumului. Rolf Eiten: „Creăm o generație complet nouă de mașini, nu oferim pur și simplu celor existente un lifting.” CLARK intenționează, de asemenea, să introducă pe piață noi stivuitoare electrice cu trei și electrostivuitoare patru roți (48 volți) în viitorul apropiat cu baterii de tractiune pentru stivuitoare performante. „Piața în continuă expansiune a echipamente electrice continuă să ofere oportunități considerabile.