Clark prezintă stivuitoare noi cu combustie internă

Inteligent, puternic, sigur

Personalizat pentru fiecare aplicație

Un nou concept de loc de muncă vizează satisfacerea nevoilor operatorului. Cu seria S, specialistul în stivuitoare cu rădăcini americane se bazează nu numai pe componentele deja dovedite ale sistemului, ci și pe sistemele de siguranță activă pionier, un sistem inteligent de informații și o gamă largă de accesorii. Seria S este concepută pentru a îndeplini cerințele specifice ale clienților din întreaga lume, asigurând în același timp cea mai înaltă eficiență.

Seria S este formată din stivuitoare GPL S20-35 și stivuitoare diesel cu anvelope superelastice sau pneumatice și stivuitoare GPL compacte S20C-32C cu anvelope cu pernă. Aceste stivuitoare sunt disponibile cu capacități de la 2 la 3,5 t cu un centru de încărcare de 500 mm.

Tehnologie inteligentă pentru circulația eficientă a mărfurilor

Stivuitoarele robuste sunt întotdeauna prima alegere ori de câte ori este nevoie de un nivel ridicat de manevrabilitate, chiar și în timpul operațiunilor dure cu mai multe schimbări. Livrarea rapidă și sigură în și în afara spațiilor de depozitare este ajutată de noul sistem de măsurare a greutății sarcinii care măsoară greutatea sarcinii pe furci. Cu un design compact și un aspect optim pentru centrul de greutate, stivuitorul are o rază de virare foarte mică. Acest lucru se plătește în zonele de aplicare restricționate.

Pentru a face posibilă adaptarea performanței stivuitorului la aplicația respectivă, există o opțiune de restricționare a vitezei. Viteza poate fi configurată prin intermediul noului afișaj color TFT rezistent la stropire, de 5 inci, care este, de asemenea, utilizat pentru sistemul central de informații al unui motostivuitor.
De asemenea, afișajul oferă șoferului informații despre toți parametrii importanți ai vehiculului, precum viteza de conducere, greutatea sarcinii și timpul de funcționare până la următorul interval de întreținere. Informațiile de avertizare pot fi afișate în 26 de limbi diferite. Afișajul poate fi utilizat și pentru diagnosticare la bord și are acces protejat prin parolă pentru service.

Pe lângă montanții Standard, Hilo și Triplex, Clark oferă și montanți Quad pentru seria S. Acest montant cvadruplu este ideal pentru clienții care au nevoie de o înălțime de ridicare de până la 8 m și, în același timp, au nevoie de o înălțime totală redusă, cu un maxim de 2,80 m. Necesar pentru încărcarea și descărcarea containerelor, în timp ce se deplasează simultan articole în și din rafturi înalte.

Stivuitor de vanzare puternic – Construit premium cu o calitate superioara asigură  operațiuni fiabili și performante

La fel ca toate stivuitoarele Clark, Seria S se potrivește, de asemenea, perfect în conceptul dovedit Clark „Build to last”, care reprezintă o construcție solidă și funcțională, cu componente de înaltă calitate, care asigură operațiuni fiabile pe toată durata de viață a stivuitorului. Aceasta începe cu un cadru robust complet sudat, o axă de direcție montată fără vibrații și un scaun stabil montat pe capacul motorului, pentru motoarele industriale puternice, cum ar fi MMC-PSI (2,4L), motorul Ford GPL (2, 5L) cu certificare EPA Tier 4 completă sau versiunea diesel cu motor diesel ISUZU turbo (2,2L), care respectă pe deplin toate standardele de emisii Stage IIIb.

Toate motoarele au niveluri excelente de accelerație și putere mare de cuplu, fiind în același timp eficiente. În timpul funcționării, temperatura motorului și a transmisiei sunt monitorizate permanent și oprite imediat dacă valorile limită termice sunt depășite. Prin izolarea motorului, a transmisiei și a punții de acționare, Clark a reușit să reducă la minimum vibrațiile și zgomotul. Cu reducerea vibrațiilor întregului corp și modul de conducere lin al stivuitorului, șoferul poate lucra cu oboseală redusă și poate obține o productivitate mai mare.

Stivuitoarele sunt dotate cu frâne cu disc practic fără întreținere, răcite cu ulei și pot fi prevăzute chiar și cu sistem suplimentar de răcire forțată pentru aplicații grele. Cu frânele servo-asistate înseamnă că este necesară mai puțină putere la frânare (cu 50% mai puțin efort comparativ cu frânele cu tambur). Seria S excelează și în ceea ce privește întreținerea și service-ul. Stivuitoarele sunt renumite pentru intervale de service lungi și costuri de operare reduse. Tehnicianul de service poate ajunge cu ușurință la toate componentele relevante pentru întreținere, astfel încât timpul de oprire să poată fi redus la minimum.

Sigur – din cea mai bună ergonomie și sisteme noi de siguranță

Mediul ergonomic bine gândit al șoferului din seria S impresionează nu doar prin designul său modern și finisajul său de înaltă calitate, ci oferă și un confort superior șoferului. Acest lucru începe cu intrarea, șoferul poate folosi pasul larg pentru a urca și coborî în mod convenabil din vehicul. Clark a redus distanța de la pas pentru scaunul stivuitorului, astfel încât șoferul să poată ajunge cu ușurință pe scaun într-un singur pas, folosind mânerul mare de prindere. Scaunul stivuitor confortabil, cu suspensie completă, are spătar pliabil și centură de siguranță și poate fi ajustat pentru a se potrivi dimensiunilor șoferului (50–130 kg).Șoferul se poate bucura de spațiu spațios pentru cap și picioare în interiorul larg. Clark a mărit suprafața podelei cu 50 mm și, de asemenea, a oferit mult mai mult spațiu pentru picioare lângă pedale, care sunt aranjate în conformitate cu standard