Stivuitoare noi capacitate de 4,0 până la 7,0 tone

Puterea compactă de economisire a spațiului

 

Clark a reproiectat robustul stivuitor GC din seria CGC. Stivuitor cu anvelope cushion
cuprinse între 4,0 și 7,0 tone este potrivit pentru aplicații cu sarcini grele
în spații restrânse. Aceste motostivuitoare excelează cu o rază de viraj foarte strânsă
și performanțe ridicate.

Stivuitor de serie CGC fabricat pentru extinderea gamei prezentei în sectorul motostivuitoarelor cu combustie internă. Aceste modele, concepute pentru distribuție, fabricație și depozitare de toate tipurile, inclusiv industria hârtiei și celulozei, sunt potrivite pentru cele mai dificile aplicații.

Cu un ampatament scurt și anvelope cushion stivuitorul GPL performant nu este mult mai compact decât concurența cu anvelopele super-elastice sau pneumatice, ci excelează și cu o rază de viraj foarte strânsă intr-o lățimea îngustă a culoarului. Acest lucru face din acest model o alegere excelentă pentru manipularea mărfurilor în culoarele înguste ale depozitelor sau în zonele de producție restrânse. Cu servodirecție hidrostatică și cu doar patru ture, operatorul poate întoarce complet motostivuitorul. Pentru comparație: stivuitorul Clark C40 LPG de 4,0 tone cu anvelope superelastice sau pneumatice are o rază de viraj de 2,843 mm, în timp ce stivuitorul CGC70 de 7,0 tone are o rază de viraj de 2,728 mm. Aceasta înseamnă că CGC70 poate ridica încă 3 tone cu aproape aceeași rază de viraj. Când vine vorba de lățimea culoarului, CGC70 cu o lățime de 4.425 mm este, de asemenea, în vârful C40, care are o lățime a culoarului de 4.816 mm. Cu o construcție solidă și un design stabil al catargului, există o capacitate de încărcare reziduală mare la înălțimi de ridicare mai mari. Acest lucru crește eficiența și productivitatea aplicațiilor.

Stivuitor cu motor puternic și designul robust garantează o durată lungă de viață

Motostivuitorul Clark, seria CGC a fost, de asemenea, dezvoltată în conformitate cu conceptul Clark dovedit „Built to Last”. Cadrul stivuitorului dintr-o singură bucată este format din foi de oțel secționale sudate pentru grele, care protejează utilajul și șoferul împotriva daunelor cauzate de impact și asigură că stivuitorul are o durată de viață lungă. Protecția robustă de protecție a șoferului protejează împotriva căderii de sarcini și oferă șoferului o vedere excelentă spre cer pentru a muta în siguranță încărcătura în și din zonele de rafturi.

Designul robust al catargului și al furcii contribuie, de asemenea, la o durată lungă de viață. Profilele de catarg amplasate creează spațiu pentru cilindri, furtunuri și lanțuri, oferind astfel operatorului o vedere neobstrucționată a furcilor și a sarcinii prin catarg. Compartimentul izolat al șoferului absoarbe șocurile și reduce vibrațiile. Aceasta înseamnă că șoferii pot aștepta cu nerăbdare un confort semnificativ mai mare, care va oferi o muncă fără oboseală pe tot parcursul unei schimbări.

Aceste centrale sunt conduse de motorul PSI cu 6 cilindri LPG (4,3 l) de 82 kW. Echipat cu un convertor catalitic cu 3 căi reglementat, care îndeplinește directive stricte viitoare privind emisiile de gaze de eșapament, începând cu 2019. Motorul ecologic oferă performanțe ridicate și o funcționare consecventă fiabilă. Cutia de viteze cu schimbare de putere este un ansamblu integral, transmisie, diferențial și osii de acționare care oferă durată lungă de viață și durabilitate. Toate garniturile și arborii de transmisie sunt protejați împotriva uzurii și contaminării. În timpul funcționării, temperatura motorului și a ansamblului cutiei de viteze este monitorizată permanent și dacă valorile limită termice sunt depășite, motorul se va opri imediat.

Frânele CGC sunt acționate de o servovalvă hidraulică. Dacă frâna de parcare este activată, transmisia este comutată la neutru pentru a evita uzura prematură a frânei. Cu supapa de control principală cu design modular, o a patra funcție hidraulică poate fi adaptată.

Reparatie stivuitoru – accesul ușor pentru operatiuni de intretinere sau reparatii este o altă caracteristică excelentă. Sistemele de control pot fi diagnosticate cu ușurință printr-o indicator de control a erorilor de pe unitatea de afișare. Tehnicianul de service poate citi, de asemenea, codurile de eroare corespunzătoare cu o interfață și laptop. Toate piesele și componentele de întreținere sunt accesibile fără instrumente speciale, astfel încât tehnicianul de service poate ajunge cu ușurință la toate componentele relevante pentru întreținere, ceea ce înseamnă că timpul de nefuncționare poate fi redus la minimum.

Confortul ridicat al utilizatorului crește productivitatea

Interiorul compartimentului pentru șofer proiectat spațios oferă mult spațiu pentru cap și picioare. Operatorul poate folosi pasul mare pentru a intra și a ieși cu ușurință din camion. Manerele de prindere de pe ambele părți ale camionului sporesc siguranța. Coloana de direcție este basculabilă și poate fi reglată. Scaunul cu suspensie completă cu o centură de siguranță confortabilă și retractabilă poate fi, de asemenea, adaptat la dimensiunea și greutatea șoferului. Toate elementele de acționare sunt poziționate ergonomic și pot fi utilizate cu o forță minimă evitând oboseala șoferului. Șoferul controlează funcțiile hidraulice cu pârghii montate pe panoul frontal, pârghiile pot fi acționate cu ușurință chiar și atunci când purtați mănuși. Șoferul are în vedere toți parametrii importanți de conducere, cu afișajul tabloului de bord ușor de citit.

Motostivuitor seria CGC prezent cu o gamă largă de accesorii care permit personalizarea acestora pentru condiții individuale de funcționare, cum ar fi accesorii, lămpi stroboscopice, dispozitive de semnalizare inversă, supape auxiliare, lumini de lucru spate, funcții de comandă hidraulice și scaune cu suspensie vinil sau materiale textile.

„Seria CGC a fost concepută ca un produs de nișă pentru aplicații specifice pentru clienți, cum ar fi manipularea rolelor de hârtie sau a bobinelor de oțel”, explică Rolf Eiten, președinte și CEO Clark Europe. „Am dori să oferim clienților noștri stivuitorul potrivit pentru orice aplicație, astfel încât aceștia să poată spori eficiența procesului lor logistic. Acesta este motivul pentru care ne extindem sau revizuim continuu gama de produse. ”