Clark prezintă Seria S la LogiMAT Imbunătățiri suplimentare

„Cu seria S, s-au dezvoltat stivuitoare moderne și puternice pentru clienții europeni și americani, oferind operatorilor niveluri ridicate de confort și îmbunătățind eficiența operatorului. În același timp, am menținut raportul excelent al performanței prețurilor la care se așteaptă clienții noștri din Asia, Orientul Mijlociu și Africa „, explică Rolf Eiten, președinte și CEO Clark Europe GmbH.” Prin intermediul S-Series, am atins, prin urmare, obiectivul nostru final de a oferi clienților noștri cea mai bună soluție posibilă pentru sarcinile lor individuale de transport. La LogiMAT vom demonstra că nu ne lăsăm pe lauri, ci aducem în mod constant îmbunătățiri suplimentare Seriei S, care beneficiază clienții noștri. „

Emisii mai mici datorită noilor motoare Ford: Seria S, cu stivuitor diesel cu roti super-elastic sau pneumatic S20-35 diesel și stivuitor GPL S20C-32C  , echipate cu un motor Ford Tier 5 GPL. Noile motoare oferă operatorului o accelerație excelentă și o funcționare puternică, cu un consum extrem de economic. Prin decuplarea motorului, a transmisiei și a punții de acționare, Clark a redus la minimum vibrațiile și zgomotul.

Sistemul DBS îmbunătățește siguranța și manipularea mărfurilor: Cu noul sistem DBS la fel de nou, Clark își propune nu numai să îmbunătățească siguranța cu utilizarea stivuitorului, ci, în același timp, să crească producția de cifră de afaceri. Cu ajutorul DBS, puntea de direcție a stivuitorului este stabilizată în așa fel încât la virare, riscul de basculare este redus și manevrabilitatea este îmbunătățită. DBS este acum standard pe toate modelele Seriei S.

Cabina potrivită pentru fiecare aplicație: o altă caracteristică recent disponibilă este diversele variante de cabină cu care pot fi echipate camioanele. Acestea variază de la acoperișul cabinei până la cabina completă și asigură faptul că șoferul se poate concentra și lucra confortabil chiar și în cele mai dure condiții climatice.

Inteligent, puternic și sigur este etalonul pentru viitoarele generații de stivuitoare Clark: Seria S cu capacități de la 2 la 3,5 t este prima alegere oriunde este crucială producția și disponibilitatea mare a cifrei de afaceri – cum ar fi în aplicațiile multidirecționale din industrie, comerț și distribuție. Pentru prima dată, noua generație de stivuitoare Clark folosește componente de sistem dovedite, precum și sisteme de siguranță activă și un nou sistem inteligent de informații. Cu aceasta, Clark își propune să crească siguranța și eficiența utilizării stivuitorului, reducând în același timp costurile de manipulare a materialelor. Atributele inteligente, puternice și sigure nu reprezintă doar Seria S, ci și proprietățile de bază ale dezvoltărilor viitoare de la Clark.

Sistemele active de siguranță reduc riscul de accidente și sporesc eficiența: unul dintre noile sisteme de siguranță este măsurarea greutății sarcinii, care măsoară greutatea sarcinii pe furci și ajută șoferul să evite supraîncărcarea stivuitorului. Cu oprirea automată a înclinării atunci când montantul este vertical (sistem vertical de catarg), un senzor de înclinare îl aduce în poziție verticală, astfel încât mărfurile să poată fi stocate și recuperate rapid și în siguranță. VMS stabilește vertical poziția verticală atunci când este înclinat înainte sau înapoi și reglează poziția stivuitorului pe podele sau rampe neuniforme. Un alt sistem de siguranță este controlul opțional al limitei de viteză. Acest lucru permite adaptarea vitezei stivuitorului la sarcină: dacă este utilizat în principal pentru călătorii scurte în hale, viteza poate fi limitată la 6 km / h. Dacă  trebuie să parcurgă distanțe mai mari, de exemplu în aer liber, viteza maximă de deplasare poate fi mărită până la 21 km / h. Frâna de parcare automată și electrică asigură deplasarea în siguranță a rampei. Ca standard, este disponibilă o protecție anti-rulare (anti-roll-back), care poate fi activată pentru lucrul cu rampa. Nou este și comutatorul de direcție integrat în pârghia hidraulică, care permite șoferului să schimbe direcția fără a fi nevoie să ajungă. Și nu în ultimul rând, Clark oferă un sistem de camere în stil auto pentru marșarier în condiții de siguranță pentru o taxă suplimentară moderată, oferind șoferului o vizualizare optimă a tot ceea ce se află pe ruta sa de călătorie la marșarier.

Noul sistem central de informații: Afișajul color TFT rezistent la stropi de 5 inci oferă șoferului informații despre toți parametrii importanți ai  stivuitorului, precum viteza de deplasare, greutatea sarcinii și timpul de funcționare până la următoarea întreținere. Avertismentele pot fi emise în 26 de limbi. În plus, afișajul este utilizat pentru diagnosticarea la bord și are acces protejat prin parolă în scopuri de service. Dacă doriți, pentru a economisi combustibil și a crește siguranța, stivuitorul poate fi programat astfel încât, atunci când șoferul părăsește scaunul stivuitorului, motorul să se oprească automat.

Echipamente opționale disponibile: un conector de alimentare de 12 V este standard pe seria S. La cerere, este disponibil un port de încărcare USB suplimentar. Radioul Bluetooth încorporat din cabină poate fi asociat cu un dispozitiv mobil și poate fi folosit ca dispozitiv cu mâini libere. Opțional disponibile în cotieră sunt mini-pârghii integrate, un ergonom.