Clark a lansat un stivuitor diesel nou cu o capacitate de încărcare de 8 tone. 25% mai multă capacitate de ridicare

Duisburg, 4 noiembrie 2019 – Încă o dată, Clark și-a extins gama de stivuitoare de vanzare contrabalansate.

Sub denumirea de model C80D900, specialistul în stivuitoare lansează o nouă versiune de stivuitor diesel cu o capacitate de încărcare de opt tone la un centru de încărcare de 900 mm. Stivuitor ce isi  ia locul în seria C60-80 existenta, cu capacități de încărcare de șase până la opt tone.

La fel ca toate stivuitoarele Clark, C80D900 a fost proiectat în conformitate cu conceptul dovedit „Build to last”, care reprezintă un design solid și funcțional, avand componente de înaltă calitate. Aceasta include un cadru robust complet sudat, ax de direcție robust și componente de ridicare robuste, cu un suport solid de furci cu opt role cu patru role laterale de susținere. Cilindrul de ridicare și sistemul hidraulic de ridicare silențios asigură o manipulare ușoară, cu zgomot redus la înălțimi de ridicare de până la 6.030 mm (cu montanți triplex). Și acest stivuitor diesel obține, de asemenea, o capacitate de ridicare rămasă, cu 25% mai mare.

Pentru a realiza acest lucru, Clark a proiectat un stivuitor pentru a fi mult mai robust pentru o desfășurare intensivă cu sarcini grele: stivuitorul are o axă de acțiune reproiectată, cadrul și montantul au fost întărite, iar contrapesoarea a fost cu 500 kg mai grea. Asta înseamnă că stivuitorul este conceput pentru o desfășurare dură în aer liber, de exemplu în industria construcțiilor, comerțul cu materiale de construcții și prelucrarea lemnului, industria prelucrării metalelor, industria hârtiei și băuturilor și transportatorii și companiile de logistică.

 

Puterea din spatele pumnului

Motorul Deutz TD 3.6 l, dezvoltând 55,4 kW la 2.300 rpm și o viteză maximă de conducere de până la 29,4 km / h, asigură o accelerație puternică și o funcționare fiabilă. Stivuitorul este echipat standard cu o cutie de viteze complet automată cu 3 trepte („Power Shift”). Acest lucru permite o schimbare rapidă a vitezei instantanee și o manevrare sigură. Deoarece acest motor de stivuitor, cutia de viteze și puntea de acționare sunt toate decuplate, vibrațiile și zgomotul sunt reduse la minimum.

La fel ca toate stivuitoarele din această serie, C80D900 standard este echipat cu frâne cu discuri umede cu întreținere redusă ca frâne de serviciu și o frână de tambur independentă ca frână de blocare. Acest lucru face posibilă frânarea ușoară și sensibilă. Uzura redusă a frânelor garantează o durată de viață lungă, care are un efect pozitiv asupra costurilor de funcționare.

Acest stivuitor are, de asemenea, un scor bun atunci când vine vorba de întreținere. Codurile de eroare garantează diagnosticare simplă la bord, fără a fi nevoie de instrumente de service sofisticate. Când trebuie efectuate lucrări de întreținere, capacul poate fi deschis simplu, iar tehnicianul de service are acces rapid și ușor la toate piesele de întreținere și piesele supuse uzurii. Aceasta înseamnă că timpul de întrerupere a întreținerii este redus și este asigurat un grad ridicat de disponibilitate.

Confort maxim al șoferului

Confortul șoferului începe imediat când urcați la bord: șoferul își poate accesa locul de muncă ergonomic cu ușurință și siguranță prin intermediul a două trepte mari, la nivel scăzut. Spațiul pentru picioare este foarte spațios, astfel încât șoferul are, de asemenea, suficient spațiu când poartă cizme de siguranță industriale. Coloana de direcție basculabilă și scaunul confortabil pot fi reglate individual. Șoferul poate acționa stivuitorul intuitiv cu pârghiile de comandă, care sunt dispuse ergonomic pe capotă și pedalele de conducere, care sunt în aceeași ordine ca și cum ar fi într-o mașină. Opțional sunt disponibile și mini-pârghii. Afișajul color mare cu acces la setările de întreținere și service menține șoferul informat despre toți parametrii importanți de conducere. Compartimentele de depozitare ușor accesibile completează locul de muncă al șoferului.

Vedere panoramică perfectă pentru siguranță maximă

Pentru un stivuitor cu o capacitate de încărcare de opt tone, C80D900 se distinge prin profilul său relativ ridicat de transmisie. De asemenea, are ferestre mari cu vedere largă pe toate părțile. Acestea oferă șoferului o viziune excelentă pe toate laturile și o vedere nerestricționată a încărcăturii și a placii portfurce. Acest lucru este posibil prin dispunerea bine gândită a lanțurilor și furtunurilor de pe dispozitivul de ridicare. Pentru a asigura o viziune bună și cu montanții triplex, Clark a montat acest stivuitor cu doi cilindri primari. Pentru lucrări în spații foarte restrânse și zone critice ale depozitului, siguranța este îmbunătățită de camera de mers înapoi opțională sau de noul sistem de camere de 360 ​​de grade Clark SafeView @ 360.

În deplasare în siguranță cu Clark SafeView @ 360

Clark SafeView @ 360 este un nou sistem de camere 360 ​​° format din patru camere digitale, care oferă șoferului o vizualizare de 360 ​​de grade direct pe afișajul SafeView @ 360. Această tehnologie a camerei digitale poate reacționa deosebit de bine la situații de lumină dificile prin adaptarea dinamică a parametrilor de iluminare. Imaginile extrem de supra-contrastate sau subcontrastate, de exemplu atunci când se trece de la lumină la întuneric sau întuneric la lumină între zonele exterioare și interioare ale depozitului, sunt astfel prevenite. Cu ajutorul aplicației Clark SafeView @ 360, șoferul obține în permanență o imagine strălucitoare a împrejurimilor sale. Mai mult, implementarea camerelor digitale permite transformarea fluxurilor de imagini de la cele patru camere individuale într-o singură imagine comună în timp real, astfel încât șoferul să aibă o vedere panoramică a stivuitorului. În special, vârfurile furcii și contragreutatea din spate sunt integrate în această imagine perfectă. Datorită acestei imagini panoramice perfecte, șoferul poate naviga în siguranță și rapid și în situații dificile și incomode.

Numeroase opțiuni disponibile

Aceste stivuitoare sunt disponibile cu dispozitivul de reglare a furcii Clark și translatie laterală integrata. Pentru transportul mărfurilor sensibile se folosesc acumulatori hidraulici. O gamă largă de echipamente suplimentare sunt, de asemenea, disponibile pentru stivuitorul diesel C80D900: de exemplu, o cabină complet închisă cu aer condiționat, Clark Vertical Mast System (VMS) pentru a readuce poziția verticală în poziție verticală prin simpla apăsare a unui buton, un sunet sistem cu MP3, cuplaje cu eliberare rapidă, diverse scaune diferite ale șoferului, monitorizarea centurii de siguranță și o centură de siguranță portocalie, anvelope SE care nu lasă urme, iluminare completă cu LED și o lampă albastră de siguranță atunci când conduceți înainte și / sau înapoi.