Clark introduce o gamă de stivuitoare electrice noi cu patru roți

EPXi își îndeplinește sarcinile la fel de fiabil ca un stivuitor diesel sau stivuitor GPL, iar costul de cumpărare este, de asemenea, egal cu cel al unui stivuitor IC. Stivuitorul electric EPXi este, prin urmare, alternativa liniștită și ecologică pentru clienții care s-au decis până acum împotriva unui stivuitor electric.

În multe domenii de aplicare, care odinioară erau considerate un domeniu de motoare cu combustie pură, stivuitoarele electrice de astăzi asigură cel puțin aceeași eficiență ridicată. Motivul pentru care mulți operatori decid în continuare împotriva vehiculelor electrice sunt costurile de achiziție adesea mai mari. Cu EPX20i-32i, Clark a proiectat acum un stivuitor electric care se poate potrivi și cu o versiune IC din punct de vedere al prețului. Stivuitorul este echipat cu tehnologia solidă potrivită necesară pentru o manipulare grea și pentru o utilizare ergonomică și sigură. Gadgeturile scumpe, care sunt de prisos pentru majoritatea aplicațiilor, au fost eliminate, creând astfel o valoare excelentă pentru proprietar.

Electrostivuitor de încredere, versatil

Stivuitor electric de vanzare EPX20i-32i disponibil la capacități de încărcare de  2,0 la 3,2 tone. Ca stivuitoare multifuncționale ecologice, obțin puncte în utilizarea în interior și exterior, adică peste tot unde este esențială disponibilitatea ridicată, cum ar fi în logistică, inginerie mecanică, industria auto, industria chimică și a materialelor plastice și în comerțul cu amănuntul. Aceste stivuitoare electrice robuste au o gardă la sol ridicată datorită roților din față mai mari. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru utilizarea pe pardoseli neuniforme, tranziții de hol sau rampe.

 

Perforanță ridicată și eficiență ridicată

Funcționarea puternică și fiabilă este posibilă cu un motor de tracțiune de 15 kW cu întreținere redusă. Tehnologia trifazată de 48 volți asigură o accelerație foarte bună și viteze maxime ridicate. Datorită motoarelor electrice ecologice și silențioase, stivuitoarele electrice sunt ideale pentru utilizare în zone mixte. Trei sisteme de frânare independente – frână electrică, frână de funcționare și frână de parcare – garantează o siguranță ridicată în exploatare. Frâna electrică este echipată cu un sistem de recuperare. Acest sistem alimentează energia înapoi la baterie de fiecare dată când frânele sunt acționate, asigurând o eficiență ridicată prin prelungirea duratei de schimbare a vehiculului și conservarea puterii. Cu funcția standard de rampă, stivuitorul poate fi controlat cu precizie și siguranță pe pante și rampe de încărcare. EPXi obține, de asemenea, puncte la întreținere: diagnosticarea simplă la bord este posibilă prin intermediul codurilor de eroare. Pentru lucrări de întreținere, capacul din spate poate fi îndepărtat cu ușurință, oferind acces rapid la toate piesele de întreținere și uzură.

Fara economii pentru confortul și siguranța șoferului

Compartimentul ergonomic al operatorului oferă șoferului un concept de operare intuitiv, cu cea mai bună vizualizare a sarcinii și furcilor. Pasul larg și coborât al piciorului, precum și șina de mână permit șoferului o intrare ușoară și sigură. Spațiul pentru picioare este proiectat spațios, astfel încât chiar și șoferii cu picioare mari care poartă cizme de siguranță să aibă suficient spațiu. Datorită aspectului pedalei auto, stivuitorul electric poate fi acționat intuitiv și în siguranță. Coloana de direcție basculantă și scaunul confortabil pot fi reglate individual. Datorită poziției ridicate a scaunelor și a profilelor de șină cuibărite ale montantului, este garantată o vizibilitate excelentă pe toate colțurile. Folosind manetele ergonomice de acționare, furcile pot fi controlate cu precizie. Un afișaj LCD furnizează toate informațiile necesare în timp real. Două moduri de funcționare programabile individual (broască țestoasă și normală) permit adaptarea la aplicația respectivă. Compartimentele de depozitare ușor accesibile și frâna de parcare ușor accesibilă completează cabina șoferului.

Design robust

La fel ca toate vehiculele Clark, gama EPXi este proiectată în conformitate cu conceptul „Construit pentru a dura” testat. Acesta reprezintă un design solid și funcțional, cu componente de înaltă calitate pentru o funcționare fiabilă pe toată durata de viață a stivuitorului. Aceasta începe cu un cadru compact complet sudat, continuă cu axa de direcție stabilă și se termină cu construcția robustă verticală și solidă a suportului furcii.
Electrostivuitor disponibil cu anvelope superelastice sau pneumatice, iar echiparea standard include două faruri protejate, faruri spate combinate cu lumină de frână și lumini de mers înapoi. Numeroase opțiuni asigură adaptarea la utilizarea individuală, cum ar fi anvelopele fără marcare, alarma sonoră inversă, reglarea furcii sau schimbarea laterală și scaunul șoferului cu cotiere și apărătoare.